top of page
  • Yazarın fotoğrafıVeraroz

Bebeğim Sebze Yiyor

Güncelleme tarihi: 26 May 2022

Bir annenin en büyük mutluluk sebebidir bebeğinin yemek yemesi. Hele bir de sağlıklı, vitamin deposu, lif kaynağı sebzelerden yedi mi dünyalar bizim oluyor.

Peki bu sebzeler ne kadar güvenilir? Organik yetiştirilenlerin güvenilirliği çok su götürür. Pazardan ya da marketten aldıklarımızın içindeki kimyasal ilaçlara, parazitlere de yürek dayanmaz.

Ağlasak çare değil, konuşsak çözüm değil. En iyisi, kötünün iyisini yapalım. Sebzeleri ve meyveleri elimizden geldiği kadar temizlemeye özen gösterelim.

🥦🥒🌶️🥕🥦🥒🌶️🥕

Önce muhafaza etmekle başlayalım işe. Buzdolabına poşet ile hiçbir yiyeceği koymayalım. Poşetlerdeki zararlı kimyasallar sebze ve meyvelere geçmeye pek hevesli. Ben BPA içermeyen plastik kaplarda, meyve sebze çekmecesinde muhafaza ediyorum. Her biri ayrı kapta çünkü fazla samimiyet iyi değil😉(biri diğeri ile kimyasalını paylaşmasın).

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

Yeşillikleri ayrı ayrı cam kavanozlara koyup, ağzını kapatmadan yine çekmeceye yatırıyorum. En uzun saklama şekli bu diye düşünüyorum. Tupper mapır bana göre değil. Evet kaliteli ama sonuçta plastik. Öncelik her zaman cama💕

Eh pamuklara sarmaladık sakladık. Peki şimdi nasıl davranacağınız canım yiyeceklere?.

Sıra geldi sebzelerin, meyvelerin sahneye çıkmasına. Önce makyaj şart. Nasıl yapacağız peki?

〰️Sebzelerde kullanılan zararlı kimyasalları duymayan kalmadı. Maalesef hayatımızın en istenmeyen demirbaşları oldu GDOlu yiyecekler, hibrit tohumdan üretilmiş sebzeler, hormonlu meyveler.. Organik, doğal yiyecek alabilene ne mutlu. Ben pazardan bulduğum doğal sebze, meyveye yapışıyorum. Fakat kimyasal maddelerin çabuk bulaşmak gibi bir huyu var. Hiç birimiz bunlara maruz kalmak istemeyiz. Peki minik yavrular? Gelişimleri hızla sürerken, en önemli yakıtları yedikleri besinler iken nasıl yapalım, ne edelim?

〰️GDOya, hormona, hibrite tek çare yememek.!

〰️Bir nebze de olsa tarım ilaçlarından kurtulmak ise mümkün.

〰️Yol basit. Sebzeleri al, güzelce yıka. Cam(ki çok önemli) bir kaba aktar. İçine doğal sirke ya da karbonat(ev sodası) koy. 15 en fazla 20 dak.beklet. Tekrar yıka. Kullanıma hazır🤗

Sirke oranı 2 sb suya 1 sd sirke.

Karbonat oranı 1 lt suya 3 yk karbonat.

Ölçüler kesin çizgiler değil. Paşa gönlünüze göre değişebilir😎

⚠️Plastiği hayatımızdan çıkarmamız zor. Mümkün olduğunca dış kapının mandalı olmalı. Özellikle uzun süre gerektiren işlemlerde, marinasyon suda bekletme gibi, plastik tercih edilmemeli.

Kamu spotu: CAM SAĞLIKTIR💕

⚠️Son yapılan araştırmalarda bazı pestisitlerin(zararlı kimyasal) sirkeli suda aktifleştiği tespit edilmiş. Sadece suda bekletmek tavsiye ediliyor.

⚠️Diğer bir araştırma kimyasalları temizlemede karbonatın, sirkeden daha etkili olduğunu ortaya koyuyor.

📣Sonuç: Yüreğinizin sesini dinleyin. Ne olursa olsun suda bekletmeyi ihmal etmeyin😉



.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page